Suomen Sillikonttori Oy on ainoa Suomessa silliä jalostava yritys. Yrityksen missio on nostaa suomalainen sillinjalostus takaisin sille kuuluvaan arvoon käsityöperinteitä kunnioittaen. Suomen Sillikonttori Oy muutti toiminnot Rymättylän Röölän sillisatamaan syyskuussa 2021. Sillikonttori, jonka sydämenä toimii suomalaisen sillinjalostuksen tinkimätön mestari Matti Ruuska, palasi näin juurilleen.

Toiminnan ja tuotteiden korkea laatu sekä ympäristöstä huolehtiminen ovat Suomen Sillikonttorin perusarvoja. Yrityksellä onkin ollut sertifioitu elintarviketurvallisuusjärjestelmä FSSC 22000 jo vuodesta 2016 yrityksen toimiessa tuolloin vielä Kaarinassa. Kaarinan tilojen jäädessä auttamatta pieniksi toiminnan voimakkaan kasvun ansiosta yritys muutti Uudenkaupungin kalasatamaan. Sielläkin toiminnan kannalta oleellisten kylmävarastointitilojen jäätyä pieniksi päädyttiin vuonna 2021 muuttamaan Rymättylän Röölään vanhoihin Boyfood Oy:n sillitehtaan tiloihin.

Net-Foodlab Oy:n laatutiimi on ollut mukana laatujärjestelmän rakentamisessa ja ylläpitämisessä ihan alusta eli Kaarinan tiloista saakka. Net-Foodlab:n laatuasiantuntijat ovat olleet mukana kaikessa laatutyösä, sertifiointiauditoinneista aina ympäristöluvan hakemisprosessiin asti.

”Net-Foodlab Oy:ltä olemme saaneet joustavan laatupäällikköpalvelun, joka on mahdollistanut tehtaan oman väen keskittymisen ns. omiin töihinsä, toteaa Rajala. Tällä hetkellä olemme keskellä BRC-järjestelmän rekennusprojektia, johon liittyy paljon dokumentaation ja toimintamallien muutoksia. Projektin vetovastuu on Net-Foodlab Oy:llä, joka pitää huolen siitä, että olemme auditointiin mennessä varmasti sertifiointikunnossa”, Rajala summaa.

Asiakastarinaan liittyvät palvelut ja tuotteet

Elintarviketurvallisuusjärjestelmät

Elintarviketurvallisuusjärjestelmät ovat keskeinen osa nykyaikaista elintarvikealan liiketoimintaa. GFSI-vaatimusten mukainen järjestelmä, kuten BRCGS Food, FSSC 22000 tai IFS Food, on usein edellytys kaupankäynnille, erityisesti suurten keskusliikkeiden ja kansainvälisten markkinoiden kanssa. Hyvin rakennettu järjestelmä parantaa yrityksen prosessien laatua, varmistaa elintarviketurvallisuuden ja lisää sidosryhmien luottamusta.

Net-Foodlab tarjoaa palveluja uuden järjestelmän rakentamisesta olemassa olevien järjestelmien päivitykseen ja standardien vaihtamiseen. Kokeneet asiantuntijat räätälöivät ratkaisut yrityksen tarpeiden mukaisesti ja tukevat standardien, kuten BRCGS Foodin ja FSSC 22000:n, vaatimusten täyttämisessä.

Auditoinnit elintarvikesektorille

Auditoinnit ovat olennainen osa elintarviketurvallisuusjärjestelmän ylläpitoa ja kehittämistä. Net-Foodlab Oy tarjoaa laajan valikoiman auditointipalveluja, kuten sisäiset auditoinnit, toimittaja-auditoinnit ja Gap-auditoinnit, jotka auttavat kartoittamaan järjestelmien nykytilaa ja vastaamaan uusien standardien vaatimuksiin. Kokeneiden asiantuntijoidemme avulla varmistat toimittajahallinnan, hygienian arvioinnin ja laboratorioiden toiminnan tehokkuuden. Palvelumme räätälöidään tarpeidesi mukaan ja toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi tai viroksi. Olemme myös ensimmäinen ulkoistettu Oiva-tarkastusten tarjoaja Suomessa, joten tunnemme viranomaisvaatimukset perusteellisesti. Ota yhteyttä ja löydä yrityksellesi sopiva auditointiratkaisu!

Laatupäällikköpalvelu

Net-Foodlab Oy:n Laatupäällikköpalvelu tarjoaa yrityksille joustavan ja tehokkaan ratkaisun laadunhallinnan haasteisiin, kuten resurssivajeisiin, elintarviketurvallisuusjärjestelmien kehittämiseen ja standardivaatimusten täyttämiseen. Kokeneet asiantuntijamme tukevat yritystä niin päivittäisissä tehtävissä, laatuorganisaation johtamisessa kuin muutostilanteissa. Palvelu räätälöidään tarpeiden mukaan, ja asiantuntemuksemme kattaa mm. BRCGS Food, FSSC 22000, ISO 22000 ja IFS Food -standardien vaatimukset. Laatupäällikköpalvelu on turvallinen ja kustannustehokas tapa varmistaa yrityksen elintarviketurvallisuusjärjestelmän toiminta kaikissa tilanteissa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin laitetaan sinunkin yrityksesi elintarviketurvallisuusjärjestelmät kuntoon.