Pakkausmerkintöjen tarkastukset

  • Pakkausmerkinnät kerralla oikein, ei turhia virheitä
  • Nopea ja edullinen palvelu
  • Tehostaa tuotemuutosten hallintaa
  • Säästää resursseja
  • Laaja kielivalikoima: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä ja saksa

Pakkausmerkintöjen tarkastukset nopeasti ja edullisesti

Elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen tarkoituksena on antaa kuluttajalle riittävät ja oikeat tiedot pakkauksen sisällöstä. Pakkausmerkintöjen koskevan lainsäädännön pääperiaatteita ovat kuluttajan suojaaminen ja harhaanjohtamisen estäminen. Elintarvikevalmistaja on vastuussa pakkausmerkintöjen oikeellisuudesta ja niitä tarkastetaan sekä viranomaisten, auditoijien että asiakkaiden toimesta.

Pakkausmerkinnöistä tulee käydä ilmi monia pakollisesti ilmoitettavia tietoja, kuten tuotteen määrä, ainesosat, allergeenit, parasta ennen tai viimeinen käyttöpäivä. Myös tuotteesta vastuussa oleva taho tulee olla ilmoitettuna niin, että kuluttajan on mahdollista reklamaatiotilanteessa saada yhteys valmistajaan tai valmistuttajaan. Suurimmassa osassa tuotteita tulee myös ravintosisältö ilmoittaa tarkasti määritellyssä järjestyksessä. Kotimaisuuden tai alkuperämaan ilmoittamisen osalta on lisäksi omat määräyksensä. Mikäli se on tuotteen turvallisen käytön kannalta tarpeen, tulee myös valmistusohje olla pakkauksessa joko sanallisesti tai selkein symbolein. Elintarvikepakkauksissa on sallittua käyttää vain lainsäädännössä tarkkaan määriteltyjä terveys- tai ravitsemusväitteitä ja esimerkiksi kaikki sairauksien ehkäisyyn tai hoitamiseen viittaavat väittämät ovat käytännössä kiellettyjä.

Pakkausmerkintöjä säätelevä vaatimuskokonaisuus on siis varsin laaja, joten ei ole ihme, että pakkausmerkinnöissä on usein virheitä niin pienten kuin suurtenkin elintarvikeyritysten tuotteissa. Uusien tuotteiden kehittäminen on jatkuvaa, koska kauppa haluaa säännöllisesti uusia tuotteita myyntiin. Tämän lisäksi myös jo olemassa oleviin tuotteisiin on silloin tällöin tehtävä muutoksia joskus hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Kaikki tämä vaatii hyvin toimivaa muutosten hallintaa – sekä nopeasti ja aina tarvittaessa saatavilla olevaa resurssia pakkausmerkintöjen tarkastamiseen. Tähän tarpeeseen Net-Foodlab Oy:n pakkausmerkintäpalvelu on tehokas ratkaisu. Me teemme pakkausmerkintöjen tarkastuksia suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi ja saksaksi.

Etikettivirheet voivat tuntua pieneltä ongelmalta, mutta pahimmillaan ne johtavat kalliisiin tuotteiden takaisinvetoihin. Net-Foodlab Oy tuntee EU:n että Venäjän elintarvikelainsäädännön vaatimukset. Pystymme siis auttamaan sekä kotimaan markkinoille että elintarvikevientiin tarkoitettujen tuotteiden pakkausmerkintöjen kanssa. Net-Foodlab Oy:n laatutiimi on vahva kumppani myös tuotehallinnan tarpeissa.