Suomen Sillikonttori Oy on ainoa Suomessa silliä jalostava yritys. Yrityksen missio on nostaa suomalainen sillinjalostus takaisin sille kuuluvaan arvoon käsityöperinteitä kunnioittaen. Suomen Sillikonttori Oy muutti toiminnot Rymättylän Röölän sillisatamaan syyskuussa 2021. Sillikonttori, jonka sydämenä toimii suomalaisen sillinjalostuksen tinkimätön mestari Matti Ruuska, palasi näin juurilleen.

Toiminnan ja tuotteiden korkea laatu sekä ympäristöstä huolehtiminen ovat Suomen Sillikonttorin perusarvoja. Yrityksellä onkin ollut sertifioitu elintarviketurvallisuusjärjestelmä FSSC 22000 jo vuodesta 2016 yrityksen toimiessa tuolloin vielä Kaarinassa. Kaarinan tilojen jäädessä auttamatta pieniksi toiminnan voimakkaan kasvun ansiosta yritys muutti Uudenkaupungin kalasatamaan. Sielläkin toiminnan kannalta oleellisten kylmävarastointitilojen jäätyä pieniksi päädyttiin vuonna 2021 muuttamaan Rymättylän Röölään vanhoihin Boyfood Oy:n sillitehtaan tiloihin.

Net-Foodlab Oy:n laatutiimi on ollut mukana laatujärjestelmän rakentamisessa ja ylläpitämisessä ihan alusta eli Kaarinan tiloista saakka. Net-Foodlab:n laatuasiantuntijat ovat olleet mukana kaikessa laatutyösä, sertifiointiauditoinneista aina ympäristöluvan hakemisprosessiin asti.

”Net-Foodlab Oy:ltä olemme saaneet joustavan laatupäällikköpalvelun, joka on mahdollistanut tehtaan oman väen keskittymisen ns. omiin töihinsä, toteaa Rajala. Tällä hetkellä olemme keskellä BRC-järjestelmän rekennusprojektia, johon liittyy paljon dokumentaation ja toimintamallien muutoksia. Projektin vetovastuu on Net-Foodlab Oy:llä, joka pitää huolen siitä, että olemme auditointiin mennessä varmasti sertifiointikunnossa”, Rajala summaa.

Asiakastarinaan liittyvät palvelut ja tuotteet

Elintarviketurvallisuusjärjestelmät

Auditoinnit elintarvikesektorille

Laatupäällikköpalvelu