Yrityskuvaus ja historia

Net-Foodlab Oy:n perusti vuonna 1997 kolme elintarvikekemistiä Tuomas Virtalaine, Tomi Mattila ja Anu Johansson. He olivat sitä mieltä, että Suomessa ei ollut kunnollista palvelevaa laboratoriota, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi oman yrityksen perustaminen.

Yritys toimi aluksi Mynämäellä, mutta muutti 1999 Turkuun LSO:n entisen teurastamon ja kinkkuleikkaamon keittiöön. Uuden laboratorion punavalkoruutuinen lattia palautti Virtalaineen mieleen, että hän oli tutustunut tilaan monella aamiaisella jo kymmenen vuotta aikaisemmin ollessaan kesätöissä LSO:n kinkkuleikkaamossa.

Nykyisiin tiloihin Voimakadulle yritys muutti marraskuussa 2004. Runsaan vuoden päästä tehdyn laajennuksen ja 2008 viroon perustetun tytäryhtiö Net-Foodlab Eesti OÜ:n ansiosta tilat ovat riittäneet, vaikka ajoittain onkin ollut ahdasta ja ulkoisia varastoja tarvittu useaankin kertaan.

Vähitellen Net-Foodlab Oy vakiinnutti paikkansa suomalaisessa laboratoriokentässä. Vuonna 2008 yritys rupesi tuottamaan elintarviketeollisuuden auditointipalveluja DNV Business Assurance Finland Oy Ab:lle ja siitä lähti liikkeelle yhä käynnissä oleva elintarviketurvallisuusliiketoiminnan kasvu. Huomattavan monille suomalaisille elintarvikeyrityksille Mattilan ja Virtalaine ovat nykyään ennalta ilmoittamattomien toimittaja-auditointien ruumiillistumia. Heillä on jo yli 1000 auditoinnin kokemus erilaisista sertifiointi- ja toimittaja-auditoinneista Suomessa, Baltiassa, Ruotsissa, Ranskassa ja USA:ssa.

Tämän päivän Net-Foodlab Oy pyörittää kahta FINAS-akkreditoitua laboratoriota (T205)*, tuo maahan ja myy Hygiena International ja Biosystems AS:n tuotteita Suomessa, Virossa ja Ruotsissa ja tuottaa elintarviketurvallisuuspalveluja erittäin laajasti koko Suomessa. *Net-Foodlab Oy, Laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T205, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC17025. Lue lisää täältä. Yrityksen nyrkki on kuuden hengen laatutiimi, joka hallitsee auditoinnit, testausjärjestelmät, elintarviketurvallisuusstandardit, laadunhallinnan konsultoinnit ja koulutukset sekä ulkoistetut laatu- ja laboratoriopäällikköpalvelut. Näin laajaa elintarviketurvallisuuden osaamista ei löydy miltään muulta palvelutarjoajalta Suomessa. Tästä olemme ylpeitä.

Net-Foodlab Oy:n missio on Suomalaisen elintarviketurvallisuuden kehittäminen. Tervetuloa mukaan!

Yrityksemme on ollut Kauppalehden Menestyjä jo kymmenen peräikkäistä vuotta

Me Menestyjä-yritykset kuulumme joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainnen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin. Meitä kymmenen vuotta peräkkäin Menestyjä-joukkoon kuuluneita on vuosittain vain alle prosentti suomalaisista osakeyhtiöistä!

Menestyjä-merkki on laadun ja luotettavuuden tae. Se kertoo yhdellä silmäyksellä, että yrityksessä osataan hoitaa niin asiakkaita, liiketoimintaa kuin henkilöstökin.