PCR-järjestelmät

PCR – Luotettava työkalu elintarviketeollisuuden laadunvalvontaan

PCR (polymeraasiketjureaktio) on nopea ja tarkka menetelmä patogeenien tunnistamiseen, joka on mullistanut elintarviketeollisuuden laadunvalvonnan ja turvallisuuden varmistamisen. PCR:n avulla voidaan tunnistaa tarkasti ja nopeasti esimerkiksi Salmonella, Listeria monocytogenes, Listeria spp. ja E. coli O157:H7 suoraan elintarvikenäytteistä – usein paljon nopeammin ja herkemmin kuin perinteisillä menetelmillä.

Menetelmän tarkkuus ja nopeus vähentävät tuotantokatkoksia ja mahdollistavat nopean reagoinnin mahdollisiin laatuongelmiin. PCR-teknologia onkin keskeinen työkalu elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamisessa.

Tuotteet

BAX® System X5 on kompaktin kokoinen ja helppokäyttöinen PCR-pohjainen patogeenianalysaattori, joka soveltuu elintarviketuotantolaitosten raaka-aineiden, lopputuotteiden ja tuotantoympäristönäytteiden analysointiin. Laite tunnistaa tarkasti ja nopeasti esimerkiksi Salmonellan, Listeria monocytogenesin, Listeria spp.:n ja E. coli O157:H7:n, ja se vaatii vain vähän pöytätilaa. Yhdellä ajolla voidaan analysoida jopa 32 näytettä, ja tulokset saadaan jopa 24 tunnissa. Hygiena™-lämpölohko automatisoi näytteiden valmistelun, ja PCR-analyysi hoituu helposti ilman pitkää perehdytystä, tehden BAX® System X5:stä tehokkaan ratkaisun patogeenihallintaan.