BRCGS Food Issue 9 – vaatimukset ja toiminta
Koulutuksessa käydään läpi BRCGS Food Issue 9:n auditointikäytännöt, standardin rakenne ja vaatimukset. Koulutuksen pääpaino on vaatimusten tulkinnassa, eli siinä minkälaisia kontrolleja, toimintoja ja dokumentteja standardi viime kädessä vaatii. Elintarviketurvallisuusjärjestelmä kannattaa aina rakentaa niin, että siitä on mahdollisimman paljon hyötyä. Tämä vaatii ymmärrystä sekä vaatimuksista että niiden taustoista, joita koulutuksessa tuodaan näkyville. Koulutuksessa käydään läpi myös BRC:n hygienia-alueajakoa ja hygienia-alueisiin liittyviä vaatimuksia erilaisten tuoteryhmien näkökulmasta. Koulutus sopii sekä BRCGS Food -standardiin siirtyville että jo jonkin aikaa standardia käyttäneille.
Kouluttajana toimii FM Tuomas Virtalaine, jolla on yli 15 vuoden BRC lead Auditor -kokemus.
• aika: 10.10. (1 pv), 08:30 – 15:45
• paikka: etäkoulutus
• hinta: 850 € / hlö (alv. 0%)
• kouluttaja: Tuomas Virtalaine, johtava arvioija
Laatupäällikön tehtävät
Koulutuksessa käydään läpi yleisimpien elintarviketurvallisuusstandardien (BRCGS Food Issue 9, FSSC 22000 v6 ja IFS Food v7) vaatimuksia ja toimintaa laatupäällikön näkökulmasta. Koulutuksen tavoitteena on antaa nykyisille ja uusille laatupäälliköille sekä muille vastuuhenkilöille paitsi selkeä kuva siitä minkälaisia vaatimuksia standardit asettavat myös käytännönläheisiä työkaluja laatujärjestelmän tehokkaaseen toimintaan ja kehittämiseen.
Koulutus on tarkoitettu uusille ja tuleville laatupäälliköille ja vastuuhenkilöille, mutta se toimii hyvänä päivityksenä myös jo jonkin aikaa laatuvastuuasemassa työskennelleille laatuammattilaisille.
Kouluttajana toimiin FM Tomi Mattila, jolla on pitkä kokemus laatujärjestelmäauditoinneista, laatujärjestelmien rakentamisesta ja laatupäällikkönä toimimisesta.
• aika: 13.10. aamupäivä (½ pv), 08:30 – 12:00
• paikka: etäkoulutus
• hinta: 395 € / hlö (alv. 0%)
• kouluttaja: Tomi Mattila, johtava arvioija
BRCGS Food Issue 9 – näytteenotot, prosessimittaukset, laboratoriotutkimukset ja analyysitulosten tulkinta
BRCGS Food Issue 9 toi paljon uusia vaatimuksia ja ohjeistusta näytteenottojen toimivuuteen, prosessien hallintaan ja laboratoriotutkimusten sekä analyysitulosten sisältöön ja ymmärtämiseen. Vaatimukset tulee täyttää, mutta olennaista on myös ymmärtää mitä mittauksista ja tutkimuksista saatavalla tiedolla pitäisi pystyä tekemään. Kurssilla käydään läpi uusien vaatimusten sisältöä ja tavoitteita hyötynäkökulmaan keskittyen: mitä pitäisi tutkia, miten ja miksi? Ja mihin tuloksista saatavaa tietoa pitäisi käyttää?
Kouluttajana toimii FM Lead Auditor Tuomas Virtalaine, jolla on yli 15 vuoden kokemus elintarviketurvallisuusjärjestelmien auditoinneista ja kehittämisestä.
• aika: 17.10. iltapäivä (½ pv), 12:30 – 16:00
• paikka: etäkoulutus
• hinta: 395 € / hlö (alv. 0%)
• kouluttaja: Tuomas Virtalaine, johtava arvioija
BRCGS Food Issue 9 – Toimittajien ja palvelutarjoajien hallinta, ulkoistetut palvelut ja prosessit sekä laiteinvestointien suunnittelu
Toimittajien ja palvelutarjoajien hallinta tuottaa usein ongelmia, ja se aiheuttaa myös poikkeamia auditoinneissa. Hallinnan tarvetta lisäävät BRCGS Food Issue 9:n uusien vaatimusten lisäksi myös erilaisten ulkoistettujen prosessien ja palvelujen lisääntyminen. Koulutuksessa käydään läpi sekä toimittajiin ja palvelutarjoajiin liittyviä vaatimuksia että niiden hallintaan soveltuvia kriteerejä ja menettelyjä. Koulutuksen aikana kerrataan myös BRCGS Food Issue 9:n laiteinvestointien suunnitteluun liittyvät vaatimukset ja käydään läpi niihin liittyviä auditoinneissa esille tulleita puutteita sekä niiden korjaamiseen sopivia käytännön toimenpiteitä.
Kouluttajana toimii FM Lead Auditor Tuomas Virtalaine, jolla on yli 15 vuoden kokemus elintarviketurvallisuusjärjestelmien auditoinneista ja kehittämisestä.
• aika: 20.10. aamupäivä (½ pv), 08:30 – 12:00
• paikka: etäkoulutus
• hinta: 395 € / hlö (alv. 0%)
• kouluttaja: Tuomas Virtalaine, johtava arvioija
Ilmoittaudu koulutukseen:
Tutustu kaikkiin syksyn koulutuksiimme täältä